Veroorzaken radiozendamateurs storingen op uw apparatuur?

Veroorzaken radiozendamateurs storingen op uw apparatuur?Met bovengenoemde titel grijpt de Nieuwsbrief Radiozendamateurs van het Antennebureau gelijk onze volle aandacht. En terecht. Want het Antennebureau blijkt regelmatig vragen te krijgen over en van radiozendamateurs. “Veroorzaken radiozendamateurs storingen” is gelukkig slechts één van de vele vragen.

Wat is een zendamateur eigenlijk? Welke regels gelden er voor die amateurs? Zorgen radioamateurs voor storingen? Hoe zit het met de veiligheid, bijvoorbeeld van zendmasten? Goede vragen die door het Antennebureau worden opgepakt.

Nieuwsbrief Radiozendamateurs

In deze nieuwsbrief leest u het antwoord van het Antennebureau op deze vragen. Daarnaast leest u er ook over de nieuwe gedragslijn voor radiozendamateurs. En het nieuwe registratiesysteem ‘Mijn Agentschap Telecom‘ komt ook aan bod. Kortom, goed leesvoer voor deze donkere dagen.

Off-topic

Echter, er passeren ook andere onderwerpen de revue. Onderwerpen die wellicht niet direct betrekking hebben op het radioamateurisme. Maar daarom niet minder interessant. Wist u bijvoorbeeld dat er nu 45.879 antenne-installaties voor mobiele communicatie in Nederland staan? En dat het Antennebureau komend jaar de nodige 5G cursussen in de aanbieding heeft? Daarbij wordt niet alleen de algemene kennis gedeeld. Men gaat dieper in op gezondheid en veiligheid bij de plaatsing van antennemasten. En ook op de bijkomende jurisprudentie. Dus verhalen uit de praktijk.

Spreeuwensterfte in Den Haag door straling van 5G-antennes

5G antennes in de mastOok “intrigerend” nieuws gaat men gelukkig niet uit de weg. Het Antennebureau kreeg de afgelopen week vragen over de plotselinge spreeuwensterfte in het Huijgenspark in Den Haag. Volgens een internetartikel zou dat komen door de straling van 5G-antennes. Dit is volgens wetenschappers niet het geval. In de buurt van het park is niet getest met 5G. Het antennebureau “debunkt” het verhaal hier. Maar of die verwijzing naar metingen en de veiligheidsnormen de kou uit de lucht haalt? Het weerwoord was al snel in een ander internetartikel te vinden. Dus wie het echt weet mag het zeggen…