Uitnodiging voor het CGR-weekend Dennenheul 2024

Uitnodiging voor het CGR-weekend Dennenheul 2024Dit jaar kunnen en mogen we weer een CGR-weekend houden. En de lokatie is wederom Dennenheul, inmiddels wel bekend onder de deelnemers.

Het evenement is gepland van vrijdag 15 november tot en met maandag 18 november 2024.

Maar wel graag aanmelden uiterlijk vóór 1 oktober 2024.

Voorgeschiedenis

Lange tijd geleden had de VERON een groep zendamateurs samengevoegd (later opgericht als Commissie Gehandicapte Radioamateurs, de CGR) om een aantal VERON-leden te begeleiden om radiozendamateur te kunnen worden. In het bijzonder zij die op de reguliere wijze steeds voor het zendexamen zakten. Of diegenen die vanwege hun handicap zelfs niet konden deelnemen aan een regulier examen.

Ter aanvulling van hun gevolgde cursus, kwamen de examenkandidaten bij elkaar in Dennenheul, een conferentiehotel dat speciaal aangepast is voor blinden en slechtzienden. Daar werden zij toen een week lang bijgestaan door hun cursus(bege-)leiding en examinatoren. De kandidaten konden aan de aanwezige radiozendamateurs hun laatste vragen voorleggen. En als afsluiting van die cursusweek werd aldaar per examenkandidaat, voor zowel het technische deel en/of voor het CW-deel, afzonderlijk een officieel maar aangepast examen afgenomen.

Na een keer een reünie te hebben gehouden onder een aantal ‘Dennenheul-deelnemers’ ontstond de behoefte voor een soortgelijke bijeenkomst. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een jaarlijks CGR-weekend van VERON-leden met een beperking, begeleid door de CGR.

Voor wie is het weekend in Dennenheul bedoeld?

Na Corona-stilte was er vorig jaar weer een weekend dat door het VERON Fonds werd gesponsord. Het CGR-weekend is voor VERON-leden met een handicapt of beperking, dus niet alleen voor VERON-leden die toentertijd in Dennenheul cursus en examen hebben gedaan.

Aanmelden voor het komende CGR-weekend kan bij de secretaris van de CGR (zie hieronder) en graag, in verband met het regelen van diverse zaken, uiterlijk vóór 1 oktober 2024. Graag met opgave van naam, e-mailadres en telefoonnummer en graag de aard van beperking vermelden in verband met aanpassingen aan bijvoorbeeld de slaapgelegenheid en eventuele verzorging (eigen begeleiding).

Pas na telefonische bevestiging door de CGR-commissie is uw deelname definitief.

Het CGR-weekend in Dennenheul is dit jaar gepland van vrijdag 15 november t/m maandag 18 november 2024.

Het doel van het weekend

Voorop gesteld gaat het om een gezellig samen zijn (= onderling QSO), het maken van radioverbindingen, ervaringen uitwisselen met het oog op belemmeringen of beperkingen als gevolg van het handicap en daar oplossingen voor vinden of eventueel ideeën aanreiken.

Opgave voor Dennenheul 2024

Secretaris

Joop Lankhaar, PA1JLG
Hoefstraat 34
4265 HV GENDEREN
pa1jlg@veron.nl

of bij

Loek Geertsen, PA9LUC
Postbus 2213
2301 CE LEIDEN
swl.ham@xs4all.nl

vy 73
Loek, PA9LUC