Registreer nu een plaats voor de Spectrum24-conferentie

In Juni werd de “Oproep voor Presentaties” uitgestuurd voor de spectrum24 conferentie op 14 en 15 September in de buurt van Parijs. Dit is een conferentie voor creatief gebruik van het radiospectrum in open systemen.

Agenda

Nu kunnen we melden dat de agende van de conferentie online staat op deze webpagina.

De agenda van de Spectrum24 conferentie bevat:

  • Een keynote
  • Tien heel interessante presentaties over een breed spectrum van onderwerpen, gaande van digitale stem-communicatie en mesh-technologie. En over software en hardware voor minder toegankelijk radio-spectrum tot promotie van amateurradio.
  • Een panelgesprek over innovatie in amateurradio

Daarnaast wordt er ook nog een ruimte apart gehouden voor meer informele ‘birds of a feather’ (10 a 15 minuten) presentaties, gebasseerd op een ad-hoc agenda. Tevens zijn er stands van allerlei projecten.

Stands

De lijst met stands die reeds toegezegd hebben aanwezig te zijn op de conferentie kunt je hier vinden.

Ook bevat de agenda genoeg vrije tijd tussen de verschillende presentaties.
Zoals eeder vermeld is spectrum24 geen conferentie met “presentaties, presentatie en nog meer presentaties”, waarbij men als het ware opgesloten zit in een lokaal voor het hele weekend. Het doel van spectrum24 is om plaats te bieden aan gesprekken en interacties waar dat je mensen kunt ontmoeten van andere projecten, discussieren, of -wie weet- samen te zitten en te werken aan een stuk programmacode of hardware.

De spectrum24 conferentie gaat door op 14 en 15 september in Ramboulet bij Parijs.

Heb je een project over het radioamateurisme en wens je het te tonen aan een publiek dat even gepassioneerd is over radio als jij, laat het dan weten en stuur je aanvraag voor een informatiestand naar het volgende email-adres: info@spectrum-conference.org

Registreer voor 9 augustus 2024

De spectrum24 conferentie is gratis, maar we vragen je wel om te registreren via de volgende link.

Gelieve te registreren VOOR 9 AUGUSTUS 2024.
DAT IS HEEL BELANGRIJK VOOR ONS!!

Bepaalde praktische zaken i.v.m. de organisatie van de conferentie moet een maand voor het event zelf beslist worden. Hoe beter we weten hoeveel mensen we precies kunnen verwachten, hoe beter wij kunnen zorgen dat dit een leuk weekend wordt voor iedereen.
Dus vragen we dringend om voor 9 augustus te registeren!

Alvast bedankt!

Voor wie de spectrum24 conferentie nog niet kent

Over de periode van een eeuw heeft technologie het mogelijk gemaakt om steeds sneller en verder te communiteren. Draadloze communicatie is alomtegenwoordig.
Toch blijft open systemen voor radiocommunicatie een speeltuin en plaats van innovatie voor vele gebruikers, vooral -maar niet enkel- gedreven door de radioamateurhobby.

Spectrum24, gebaseerd op de radioamateur en SDR devroom op de open-source conferentie FOSDEM2024, is een nieuwe conferentie met als doel om innovatie en nieuwe open systemen te ondersteunen voor alle gebruikers van open radiospectrum.

SmartCity Campus in Rambouillet

De conferentie gaat door op de 14de en de 15de September 2024 in SmartCity Campus, een oude fabriek van radiotoestellen in Rambouillet nabij Paris.
Spectrum24 is supported by IARU-R1.

Meer info:
https://spectrum-conference.org/
https://mastodon.radio/@spectrumconf

X: https://x.com/SpectrumConf24
matrix chat: https://matrix.to/#/#spectrum-conference:matrix.org

Met dank aan Kristoff ON1ARF