SARL Centenary Marathon QSO Party en Awards

Op 20 mei 2025 viert de South African Radio League (SARL) haar 100-jarig bestaan.
Samen met het 100-jarig bestaan van de SARL gaat de SARL Centenary Marathon QSO Party van start voor een eenjarig evenement dat begint om 00:00 UTC op woensdag 1 januari 2025 en eindigt om 23:59 UTC op woensdag 31 december 2025.

ZS100SARL

Deelnemende radioamateurs wereldwijd (inclusief kortegolfluisteraars) kunnen punten verzamelen en awards winnen door met Zuid-Afrikaanse radioamateurstations te werken.
Gedurende 2025 zal de SARL, met de hulp van haar leden en aangesloten clubs, in de lucht zijn met een speciale roepnaam ZS100SARL. Naast de permanente roepnamen ZS6SRL en ZS9HQ en andere speciale roepnamen.

Om in aanmerking te komen voor punten moeten alle contacten 2-way zijn, gebruikmakend van elke wettelijk toegestane modus zoals CW, Phone (FM, SSB, AM, digitale spraak), Digital (elke digitale modus, zoals Amtor, Pactor, PSK-modi, MT63, MFSK-modi, Feld-Hell en RTTY) op 160, 80, 60, 40, 30, 20, 17, 15, 12, 10, 8, 6, 4 en 2 meter, 70 en 23 centimeter en via satellieten of repeaters.

Punten

Er worden punten toegekend voor elk uniek Zuid-Afrikaans amateurradiostation (roepnaam) waarmee contact wordt gemaakt, ongeacht de band of modus, als volgt:
– ZS100SARL, ZS9HQ en ZS6SRL = 5 punten.
– ZS/ZR/ZT voorvoegsel (klasse A) = 1 punt.
– Andere roepnamen voor speciale evenementen dan ZS100SARL = 2 punten.
– ZU prefix (Klasse B) = 3 punten (merk op dat ZU stations beperkt zijn tot 80, 40, 10 m (gedeeltelijk), 2 m en 70 cm).
(Houd er rekening mee dat draagbare/mobiele stations zoals ZS9HQ/6, ZS6SRL/3 worden beschouwd als unieke roepnamen).

Aangezien dit geen contest is, kunnen contacten (QSO’s) in elke stijl of op elke manier die de deelnemers verkiezen, plaatsvinden. Het is niet nodig om iets anders dan een signaalrapport uit te wisselen.

SARL Marathon jaar QSO Party

De totale score van het SARL Marathon van een jaar QSO Party is het totaal van alle punten van alle in aanmerking komende QSO’s.
Omdat dit een gedenkwaardig evenement is, moet om in aanmerking te komen voor een van deze onderscheidingen het MS-EXCEL-controleformulier worden gebruikt om de voortgang te registreren en bij te houden. Dit controleformulier dient als definitief aanvraagformulier en is beschikbaar op de SARL-website. Het moet uiterlijk op zaterdag 31 januari 2026 om 23:59 UTC als bijlage per e-mail worden verstuurd naar sarlcentenary@gmail.com.

Een geldig gelogd QSO moet ten minste het volgende bevatten:
– Datum van QSO
– Tijd van het QSO (UTC)
– Roepnaam van operator
– Roepnaam van het Zuid-Afrikaanse station waarmee contact is gemaakt
– Gebruikte band (frequentie is niet vereist. Satelliet QSO: SAT-naam van satelliet bijv. QO-100 SAT)
– Gebruikte modus
– Ontvangen signaalrapport

Awards

De Awards zijn ook beschikbaar voor SWL’s. Waar de regels contacten voorschrijven, moeten deze worden gelezen als ontvangstrapporten voor SWL-rapporten.
De SARL Awards-commissie behoudt zich het recht voor scores te verifiëren aan de hand van logs of andere bronnen en kan aanvragers om meer informatie vragen ter bevestiging of validatie van geclaimde QSO’s.

SARL Eeuwfeest Awards

  • Bronze SARL100 Award (SARL100) Radioamateurs die honderd punten verzamelen tijdens de marathon die een jaar duurt.
  • Silver SARL100 Award (SARL100-200) Radioamateurs die tweehonderd punten hebben verzameld tijdens de marathon van een jaar.
  • Gold SARL100 Award (SARL100-300) Radioamateurs die driehonderd punten hebben verzameld in de marathon van een jaar.
  • Platinum SARL100 Award (SARL100-400) Radioamateurs die in de marathon van een jaar vierhonderd punten hebben verzameld.
  • Diamond SARL100 Award (SARL100-500) Radioamateurs die gedurende de marathon van een jaar vijfhonderd punten hebben verzameld.

Award certificaten zijn alleen beschikbaar in PDF formaat en worden per e-mail naar de aanvrager gestuurd. Er zijn geen aantekeningen voor afzonderlijke modes of banden beschikbaar.