Wim Visch PG9W Silent Key

Wim Visch PG9W Silent Key

Foto met dank aan de familie Visch

Op de VRZA website lezen we:

Heden heeft het VRZA bestuur kennis genomen van het overlijden van onze oud voorzitter: Willem Arend “Wim” Visch. Wim overleed op 19 juli jl. Wim was voorzitter van de VRZA in de periode 2003-2015. Wij danken Wim voor zijn jarenlange inzet ten behoeve van het radiozendamateurisme.

Onze condoleances aan familie en vrienden.

De familie heeft aangegeven in besloten kring afscheid te willen nemen van Wim.

Vanaf mijn benoeming tot voorzitter van de VERON in 2008 heb ik, totdat hij in 2015 afscheid nam, samen met Wim in het Amateur Overleg gezeten.

Ter voorbereiding van elk Amateur Overleg (AO) vindt er een voorbereidende vergadering plaats. Wim nam daaraan deel en was kritisch over de aan te bieden agenda punten voor het AO. Soms konden na een flinke discussie toch nog agendapunten worden geaccepteerd omdat hij inzag dat de discussie die erover zou ontstaan in het belang zou zijn voor de Nederlandse amateur. Ook tijdens het overleg kon hij de voorzitter van het AO wel eens flink aan de tand voelen. Bij zijn afscheid van het AO ontving hij van de Voorzitter het bandplan in A0 formaat. Een mooie geste voor zijn aanwezigheid in het AO van meer dan 30 jaar.

Wim en ik hebben elkaar bij een aantal bijeenkomsten in Bad Bentheim, ter gelegenheid van het uitreiken van een Gouden Antenne ontmoet, waarbij onderwerpen die de verengingen aangingen nog eens werden doorgenomen. We hebben uitgebreid gesproken over en betere samenwerking, meer onderlinge contacten vanuit de besturen, de voorbereidingen van het Amateur Overleg en het functioneren van DARES.

DNAT staat voor het Deutsch-Niederländische Amateurfunker Tage (DNAT) en Wim nam dat heel letterlijk op. Zijn speeches, waarin hij de ontvanger van de Gouden Antenne feliciteerde, las hij in het Nederlands en Duits voor. Wim vertaalde tekst zelf. Toch wel een opgave gelet op de lengte van de Nederlandse tekst die hij uitsprak.

Na zijn afscheid als voorzitter van de VRZA hebben Wim en ik elkaar nog een paar keer getroffen. Hij had nog veel reisplannen maar merkte op dat zijn gezondheid achteruitging.

De leden van het VERON hoofdbestuur wensen de familie veel sterkte bij het verwerken van zijn overlijden.

Remy F.G. Denker PA0AGF
Algemeen voorzitter van de VERON

Wim Visch PG9W Silent Key